energieneutraal

Het energielandschap, klaar voor een productief jaar!

Heeft u al gehoord van de windlandschappen? Of van het omgevingsfonds voor windmolens? Dat kan. De voorbije vijf jaar hebben we immers hard gewerkt aan een breed gedragen ontwikkeling van grootschalige windturbines in de provincie Oost-Vlaanderen. Al onze ervaringen inzake locatie, coördinatie en participatie hebben we voor u samengevat in een handige toolkit. Oost-Vlaanderen Energielandschap stopt echter niet bij het faciliteren van grote én gedragen wind-energieprojecten. Onze missie is om het grote potentieel aan hernieuwbare energie in Oost-Vlaanderen in kaart te brengen, de realisatie daarvan te faciliteren en de provincie tegen 2050 om te vormen tot één duurzaam energielandschap.

Kruishoutem gaat k-ei-hard voor eigen groene energie!

Oost-Vlaanderen Energielandschap is verheugd dat Kruishoutem op 3 december 2015 heeft gekozen om de stap naar energieneutraliteit te zetten en met de Provincie in zee te gaan. Via interactieve energiecafés willen we een lokale dynamiek op gang brengen waarbij “Kruishoutem Energieneutraal” wordt opgepikt door iedereen in de gemeente.

De klimaatproblematiek is immers een zaak van iedereen en werken aan een gedragen oplossing is dat ook. Via een sneeuwbal van lokale duurzame projecten is 'Kruishoutem Energieneutraal' geen verre droom, maar een haalbare doelstelling die door bevolking en gemeente zélf kan worden gerealiseerd. Geïnteresseerd?

Subscribe to RSS - energieneutraal