participatie

Kom naar de infomarkten voor het windpark Eeklo, Maldegem en Kaprijke

Wil je weten wat dit project nu precies voor jouw gemeente of omgeving inhoudt? Of ben je benieuwd op welke manier je kan participeren in de turbines? Kom dan naar één van de 3 infomarkten op 6, 7 en 8 februari 2017.

20 extra windturbines voor Eeklo, Maldegem en Kaprijke

Engie Electrabel, Elicio, Windkracht Vlaanderen, EDF Luminus en Ecopower dienden in januari samen de nodige vergunningsaanvragen in voor 20 extra turbines voor Eeklo, Maldegem en Kaprijke. Onder impuls van Oost-Vlaanderen Energielandschap, stemden de ontwikkelaars hun windprojecten in de concentratiezone Eeklo-Maldegem-Kaprijke op elkaar af. Bovendien zal dit windlandschap gerealiseerd worden met 20% rechtstreekse participatie en een omgevingsfonds.

Deze vergunningsaanvraag is het juridische startschot...

Kruishoutem gaat k-ei-hard voor eigen groene energie!

Oost-Vlaanderen Energielandschap is verheugd dat Kruishoutem op 3 december 2015 heeft gekozen om de stap naar energieneutraliteit te zetten en met de Provincie in zee te gaan. Via interactieve energiecafés willen we een lokale dynamiek op gang brengen waarbij “Kruishoutem Energieneutraal” wordt opgepikt door iedereen in de gemeente.

De klimaatproblematiek is immers een zaak van iedereen en werken aan een gedragen oplossing is dat ook. Via een sneeuwbal van lokale duurzame projecten is 'Kruishoutem Energieneutraal' geen verre droom, maar een haalbare doelstelling die door bevolking en gemeente zélf kan worden gerealiseerd. Geïnteresseerd?

Subscribe to RSS - participatie