omgevingsfonds

Kom naar de infomarkten voor het windpark Eeklo, Maldegem en Kaprijke

Wil je weten wat dit project nu precies voor jouw gemeente of omgeving inhoudt? Of ben je benieuwd op welke manier je kan participeren in de turbines? Kom dan naar één van de 3 infomarkten op 6, 7 en 8 februari 2017.

20 extra windturbines voor Eeklo, Maldegem en Kaprijke

Engie Electrabel, Elicio, Windkracht Vlaanderen, EDF Luminus en Ecopower dienden in januari samen de nodige vergunningsaanvragen in voor 20 extra turbines voor Eeklo, Maldegem en Kaprijke. Onder impuls van Oost-Vlaanderen Energielandschap, stemden de ontwikkelaars hun windprojecten in de concentratiezone Eeklo-Maldegem-Kaprijke op elkaar af. Bovendien zal dit windlandschap gerealiseerd worden met 20% rechtstreekse participatie en een omgevingsfonds.

Deze vergunningsaanvraag is het juridische startschot...

Milde Meetjes

Het project Milde Meetjes heeft het afgelopen jaar hard gewerkt. Ingeschreven in de doelstelling van de Provincie Oost-Vlaanderen en het Energielandschap om het draagvlak voor duurzame energieprojecten te vergroten, stelt het project alles in het werk om in 2016 over te gaan tot de oprichting van een eerste omgevingsfonds voor windturbineprojecten.

Nog dit voorjaar wordt een juridisch voorakkoord getekend zodat het fonds van start kan gaan zodra de windturbines vergund en operationeel zijn. Een primeur!

Subscribe to RSS - omgevingsfonds