Wat is financieel?

Financieel is een brede term voor verschillende zaken over studie, beheer en creatie van fondsen en geld. In het bijzonder verwijst het meestal naar de vragen hoe en aan wie een entiteit, organisatie of overheid het benodigde geld verkrijgt - in de boekhoudkundige context kapitaal genoemd - en hoe zij het uitgeven of investeren. Hoewel financiën verwijst naar financiële activiteiten van een bedrijf of bureau, een financiële instelling of beide, zijn er tal van andere toepassingen voor de term.

Financieel

De bekendste soorten financiering zijn openbare financiën, particuliere financiering en bedrijfsfinanciering. In termen van de publieke sector heeft een beursgenoteerd bedrijf doorgaans een vorm van overheids- of andere overheidssteun en assistentie om hun activiteiten te helpen financieren. Overheidsbedrijven kunnen ook gebruik maken van de diensten van banken en andere instellingen om de verkoop van activa te vergemakkelijken of om geld aan het bedrijf te lenen. Particuliere bedrijven betalen daarentegen hun eigen kapitaal vaak met persoonlijke spaargelden, kredietlijnen, persoonlijke leningen of andere fondsen. Deze bedrijven zijn over het algemeen meer gespecialiseerd en gericht op bepaalde gebieden, zoals olie-exploratie, landbouw, financiën, gezondheidszorg of zelfs onroerend goed.

De aard van het financiële systeem kan op twee brede manieren worden beschreven: privé en openbaar. Een particuliere financiële onderneming wordt niet verantwoordelijk gehouden voor de financiering van de activiteiten van andere particuliere ondernemingen en heeft evenmin dezelfde fiscale verplichtingen en wettelijke vereisten. Aan de andere kant kan een openbare financiële onderneming, ook wel een openbaar bedrijf genoemd, een verscheidenheid aan overheidsvoorschriften hebben die hen verplichten om bepaalde niveaus van financiële stabiliteit te handhaven, waaronder het betalen van belastingen en het rapporteren van financiële informatie aan het publiek.

Private bedrijven kunnen zowel publiek als privaat zijn. In een particuliere financiële instelling worden fondsen beheerd door één eigenaar of groep eigenaren, in plaats van door een centrale bank of een andere entiteit. Particuliere entiteiten zijn doorgaans minder liquide en moeilijker te verkopen.

Veel bedrijven uit de particuliere sector zijn betrokken bij het creëren van financiële producten en instrumenten die investeerders en het grote publiek kunnen helpen de dynamiek van de markt te begrijpen. Financiële producten kunnen ook speciaal voor specifieke doeleinden worden gecreëerd, zoals het beheren van beleggingsportefeuilles. Financiële producten worden ook ontwikkeld op basis van wiskundige algoritmen en kunnen ook worden gebruikt om de toekomstige richting van de markt te analyseren en te voorspellen. Andere toepassingen voor financiële producten in de particuliere sector zijn onder meer hedging, markttiming, optie- en swaphandel, portefeuillebeheer, economische prognoses, economische waardering en risicobeheer en andere financiële analyse van markten. Enkele voorbeelden van financiële producten zijn rentetarieven, creditspreads, futures, aandelenindexfutures, opties, financiële spread-weddenschappen en andere technische grafieken en indicatoren.

De Financial Services Authority (FSA) is een onafhankelijke regelgevende instantie die de stabiliteit van financiële markten helpt waarborgen en ervoor zorgt dat ze eerlijk zijn. Het is verantwoordelijk voor het verstrekken van richtlijnen aan financiële instellingen om ervoor te zorgen dat ze efficiënt werken. De FSA heeft een rol in het toezicht op de financiële sector en is belast met het ontwikkelen van regels en voorschriften die van toepassing zijn op de manier waarop bedrijven omgaan met risico's en investeren.

Ook interessant

Financieel

Wat is financieel?Financieel is een brede term voor verschillende zaken over studie, beheer en creatie van fondsen en geld. In het bijzonder verwijst ...

Lees verder

Banken

De Verbinding Tussen de Banken en LeningenBanken hebben vaak de meest moeilijke tijd het aantrekken van gekwalificeerde kandidaten. Maar geef niet op ...

Lees verder

Incasso En Factoring

Met behulp van incassobureaus om Geld te verdienenHoe kan men gebruik maken van een incassobureau om winst te ontvangen? De meeste schuld verzamelaar ...

Lees verder