Wat zijn de componenten van een elektrisch distributiesysteem?

Elektrische distributie is een cruciale fase in de levering van elektrische stroom; het zendt elektrische stroom naar individuele gebruikers in hun huis. Er zijn veel verschillende soorten elektrische distributiesystemen in gebruik over de hele wereld, maar ze hebben allemaal één ding gemeen: ze gebruiken het elektriciteitsnet als de belangrijkste geleider voor het overbrengen van elektrische energie van de bron naar de eindgebruiker. Het distributiesysteem bestaat uit verschillende apparaten, en hier is een korte beschrijving van elk:

Elektrische Distributie

De distributie van stroom via een elektrisch distributiesysteem wordt beheerst door een reeks voorschriften. Deze omvatten regels met betrekking tot de locatie van het elektriciteitsnet, de grootte van distributiefaciliteiten en het type transmissiekabels en -systemen dat wordt gebruikt. Een van de primaire vereisten om in aanmerking te komen als een elektrische distributiefaciliteit, is het hebben van een operationeel elektriciteitsnet en een adequate transmissie-infrastructuur.

Een elektrisch distributiesysteem is verdeeld in drie delen. De eerste, het hoofdstroomnet, bevat een centraal controlestation en krachtoverbrengingssystemen. Het tweede deel van het systeem bestaat uit individuele verdeelpanelen, die stroom distribueren naar individuele woningen en bedrijven. Ten slotte zijn er onderstations die deze verschillende delen van het systeem met elkaar verbinden.

Het is aan een nutsbedrijf om de energiestroom door hun systeem in stand te houden. De energiestroom wordt verstoord als deze wordt geblokkeerd door een storing in een transmissielijn of een storing in een bedieningspaneel. Als dit gebeurt, kan het zijn dat er tijdelijk geen elektriciteit meer door uw huis stroomt, en u zult moeten wachten tot het weer wordt hervat voordat u door kunt gaan met uw normale activiteiten.

Enkele van de voordelen van het bezitten van een elektrisch distributiesysteem zijn dat u niet hoeft te betalen voor gas of olie om de apparatuur te laten werken, u zich geen zorgen hoeft te maken over weersschade aan uw apparatuur en dat u geen mensen hoeft in te huren om bewaak het energieniveau in uw systeem. Bovendien is uw systeem beschermd tegen elke vorm van sabotage, zoals vandalisme, omdat het nutsbedrijf het zal beschermen tegen degenen die misschien willen knoeien met de stroomonderbreker.

Met behulp van moderne technologie kunt u ook gebruik maken van een geautomatiseerd elektrisch distributiesysteem, dat binnen enkele uren kan worden geïnstalleerd. De meest voorkomende apparaten die worden gebruikt om de elektrische stroomverdeling te automatiseren, zijn schakelaars en sensoren die zijn aangesloten op de draden aan de onderkant van verdeelpanelen en door het hele huis worden verspreid.

In woonwijken moet u kiezen tussen een zonnepaneelsysteem en een hybride systeem, dat zowel gas als elektriciteit gebruikt voor het grootste deel van de elektrische behoeften van uw huis. Als je in een landelijk gebied woont, wil je misschien kiezen voor een zonnestelsel dat meer dan één soort energie gebruikt om elektriciteit te leveren, terwijl je in stedelijke gebieden misschien wilt gaan voor een systeem dat gas en elektriciteit combineert.

Veel staten hebben nu het mandaat gegeven dat elektriciteitsbedrijven efficiënte elektrische distributiesystemen leveren aan residentiële klanten, zodat ze onnodige kosten kunnen vermijden die resulteren in hogere energierekeningen. Als u in een gebied woont waar er geen wetten over deze kwestie zijn, wilt u er misschien voor zorgen dat uw provider aan deze voorschriften voldoet. Deze voorschriften vereisen dat elektriciteitsbedrijven bepaalde materialen en methoden voor stroomverdeling gebruiken, en u moet uw leverancier raadplegen voor de exacte richtlijnen in uw specifieke staat voordat u een beslissing neemt over wat u wilt installeren.

Ook interessant

Elektro componenten

Elektrische Componenten -Hoe Vind je de BesteAls u denkt aan het kopen van een aantal elektrische componenten, zul je merken dat je moet een beetje on ...

Lees verder

Raspberry PI

Leren Met De Raspberry Pi - Een Nieuw Educatief PlatformDe Raspberry Pi is een nieuw platform dat beschikbaar is voor educatieve doeleinden is. Dit bo ...

Lees verder

Alarm systemen

Hoe Alarm Systemen WerkenAlarm systemen worden gebruikt om de kwaliteit van leven voor mensen in woningen te controleren. Ze laten huiseigenaren om e ...

Lees verder